Egyre több hölgy szeret sütni, legyen szó tortáról vagy barátságos formákról. A szilikon tepsi népszerűségének a titka, hogy nagy a hőállósága, rugalmas és különböző formákban is kapható, ráadásul a használata nem bonyolult. A legfontosabb, hogy mielőtt kipróbáljuk, mossuk át alaposan meleg vízzel, majd töröljük szárazra.

Érdemes kikenni zsiradékkal, hogy a szilikon ne száradjon ki. Hogyha tortát vagy különféle formákat szeretnénk készíteni, akkor öntsük a lágy anyagot a tepsibe, nehogy kifolyjon belőle a tészta.

Azonban mindig védeni kell a szilikont a közvetlen hőhatástól, tehát ne próbáljuk meg a gázlángon felmelegíteni. Mivel egy rugalmas anyagról van szó, késsel és más éles eszközzel sem vághatunk rajta, mivel megsérülhet. Ha fel akarjuk szeletelni az ételt, akkor előbb vegyük ki egy táblára.

A tortánk akkor sikerülhet a legjobban, hogyha sütés után megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A szilikon tepsi olyan technológiával készül, ami 100%-ig biztonságos, tehát nem kell a mérgező anyagoktól tartanunk.