A sebek fertőtlenítésére és tisztítására csakis olyan szert szabad választani, legyen az spray vagy oldat, amelyik alkalmas a közvetlenül nyílt seben történő használatra. A Hansaplast sebfertőtlenítő spray tökéletesen megfelel erre célra. A friss sebek, akárcsak a horzsolások és vágások, illetve az elsőfokú vagy kevésbé vészes másodfokú égési sérülések fertőtlenítését biztosítja.

A segítségével a nyitott hólyagok tisztítása is megoldható. Krónikus sebekre és operációutáni sebkezelésre is alkalmazható, de csakis orvosi utasításra. A szülők gyakran választják ezt a terméket, mert kisgyermekek sebesüléseinek a kezelésére is jó, illetve egy cseppet sem irritálja az érzékeny bőrt.

Fontos tudni, hogy sebhintőport nem szabad bevetni baj esetén, ugyanis a sebváladékkal és a vérrel összekeveredve vart képez, ami elzárja a sebet az oxigéntől. A regenerálódás ennek következtében lelassul. A Hansaplast sebfertőtlenítő spray hiányában langyos vízzel kell kiöblíteni az érintett területet.

Ezt követően pedig egy steril csipesszel szükséges eltávolítani a sebbe került idegen testeket. Ha kéznél van a speciális sebfertőtlenítő, akkor a gyengéd tisztítást követően, a fertőtlenítőszerrel átitatott gézlapot fel lehet helyezni az érintett területre.

A vérzéscsillapító, amiben megbízhat az ember

Vágások és horzsolások esetében szükség lehet egy olyan készítményre is, ami csillapítja a vérzést. A Steriblock vérzéscsillapító szinte azonnal hat, ezért gyakran használják. Alkalmazás előtt a flakont jó alaposan fel kell rázni, majd közvetlenül a megtisztított és fertőtlenített sérülésre kell juttatni az anyagot, nagyjából 10-15 cm távolságból.

A szer kalcium és nátrium alginátot tartalmaz. A mechanikus sérülések esetében a kettős hatóanyag rendkívül jó vérzéscsillapító effekttel rendelkezik. A spray nem mellesleg segít a sebek körüli nedves környezet kialakításában egyaránt, ami hozzájárul a gyógyuláshoz.

A vérzés több fajtájú lehet: hajszáleres, vénás vagy artériás. Az előbbi esetében tud segíteni a Steriblock. A produktum megvásárolható a sportkotszer.hu internetes boltban, ahol más, ilyen jellegű készítmények is kaphatók.