Forrás: himgeurope.com
Forrás: himgeurope.com

A férfiak hajvesztésének oka általában az adrogénalopécia. 40-50 éves korukra a férfiak körülbelül 50%-át érinti ez a probléma. A kopaszodás kezdetén a hajszálak elvékonyodnak, kihullanak, a hajvonal feljebb kúszik, később pedig kialakul a jellegzetes patkó alakú hajforma. A hajhullásra ma az egyedüli biztos megoldás a hajbeültetés.

Mivel a kopaszodás a férfiaknál szinte minden esetben genetikai jellegű, így az édesapánkra vagy a nagyapánkra pillantva megtudhatjuk azt is, hogy milyen lesz a haj és a fejbőr a későbbiekben. Ha az apa kopaszodik, akkor a gyerekei körülbelül 50%-át szintén veszélyeztetni fogja a hajvesztés.

A hajhullás okáért a DHT, azaz a dihidro-tesztoszteron hormon felelős. Szerencsére a tarkótáji területeket a hajhullás nem érinti, ugyanis az itt lévő hajhagymák rezisztensek a DHT-hormonra. Ez teszi lehetővé a hajbeültetést, ugyanis ezek a hajhagymák és hajszálak az átültetett területen is megőrzik ezt az ellenállóképességüket, így a hajhiányos területeken is végleg megszűnik a hajvesztés.

A HIMG hajbeültetési klinikán a legmodernebb hajbeültetési módszerek közül választhat. Magyarországon elsőként alkalmazzuk az általunk kifejlesztett S.H.E. hajbeültetési módszert, mely lehetővé teszi a szálankénti hajkivételt. Mind az S.H.E., mind a korábbi, de még mindig korszerű F.U.E. technika minimálisan invazív, és szinte teljesen fájdalommentes. Nincs szükség sem vágásra sem varrásra a beavatkozáshoz, ezért nagyon gyorsan gyógyul hajtranszplantáció után a fejbőr. Az elavult F.U.T. módszerhez képest nagy előnyük, hogy nem keletkezik seb és heg, így rövid frizura is hordható a beavatkozás után.

Minőségi hajbeültetés csak a HIMG hajbeültetési klinikától!