Bár a technológia folyamatosan fejlődik, még mindig nem tökéletesek a telefonok. Hiába léteznek a nagyobb kapacitású akkumulátorok és a gyorstöltők, még így sem szokták bírni az 1 napon túli üzemidőt. Csak gondoljunk bele, hogy éppen túrázni szeretnénk menni! A napunk valószínűleg úgy fog kinézni, hogy rengeteg képet és videót akarunk majd készíteni.

Ha megállunk pihenni, akkor válaszolni kell a rengeteg üzenetre és lehet, hogy szeretnénk kicsit zenét hallgatni is. A hálózatra rácsatlakozni szintén az akku energiáját igényli, tehát muszáj magunkkal vinni egy hordozható akkumulátort. Bár sok cég versenyzik a több napig tartó üzemidőért, de úgy tűnik, hogy az még várat magára.

Azonban így is találkozunk újításokkal, amelyek arra szolgálnak, hogy kényelmesebbé váljanak a mindennapok. A gyorstöltők például kevesebb mint 1 óra alatt feltöltik a készüléket. Ez akkor fog minket érdekelni, amikor későn kelünk és észrevesszük, hogy az éjszaka folyamán megfeledkeztünk a telefonunkról. Ráadásul megfizethető áron szerezhetjük be.