gyorstöltő
Gyorstöltő

Az idő pénz, ezért felgyorsult világunkban nem engedhetjük meg magunknak, hogy órákig várjunk a hordozható eszközeink töltésére. Természetesen ezt az elektronikai alkatrészgyártó cégek is felismerték, így ma már sokan foglalkoznak gyorstöltő készítésével, azonban kevesen vannak közöttük, akik tevékenységük során a környezet védelmét is igyekeznek szem előtt tartani.

A kisebbség egyik képviselője a prémiumminőségű anyagok felhasználásáról ismert BlitzWolf, ahol a környezetszennyezés csökkentése érdekében olyan gyorstöltőt gyártanak, ami csakis annyi feszültséget biztosít a feltölteni kívánt készüléknek, amennyire annak szüksége van.

Az általuk készített gyorstöltő 35 perc alatt 80 %-os szintre tölti fel az eszközt, ami jelentősen felülmúlja a hagyományos társainak teljesítményét. Mivel a rövidebb töltési idő alatt hatékonyabb az energiafelhasználás és kevesebb a felszabaduló hő, ezért használata az akkumulátor élettartamára is kedvező hatással van és közvetetten a természet védelméhez is hozzájárul.