A csöppségek érzékeny bőre nem tolerálja a műszálat, ezért nemcsak a ruházatukat ajánlott bőrbarát anyagból kiválasztani, hanem az ágyneműt is. Kiemelt jelentőségű a gyerek lepedő minősége, hiszen ez mindennap használatban van. Nagy népszerűségnek örvendenek a 100%-ban pamutból készült textíliák, mert ezek kellemes tapintásúak és nem irritálják a bőrt.

Természetesen a design is rendkívül fontos, amikor a gyerek lepedő megvételét fontolgatjuk. A kicsik nagyon kedvelik a Disney mesehősöket és a televíziós sorozatokból ismert figurákat. Ha ezek köszönnek vissza az ágyneműről, akkor biztosan szívesen fekszenek le aludni. Kényelem szempontjából lényeges még, hogy olyan lepedőt válasszunk, ami nem gyűrődik össze éjszaka.

A gumis megoldás talán a legjobb a gyerekágy esetében is. Minden kritériumnak megfelelő gyerek lepedő típusok fedezhetőek fel a mesesgyerekbolt.hu internetes üzlet polcain, úgyhogy itt érdemes szétnéznie, ha a kicsinyének színvonalas és a szemnek is tetsző ágyneműt szeretne vásárolni!