Jó, ha mindig van otthon kevés szíverősítő, amiből étkezések előtt kortyolhatunk egy-egy kupicával, hogy még jobb legyen az étvágyunk. A törkölypálinka sokak kedvence, de ennek az igazi klasszikusa a grappa elnevezésű olasz törkölypárlat. Érdemes ebből beszerezni egy üveggel, hiszen valódi ínyencségnek számít, amivel büszkén kínálhatjuk meg a vendégeinket is.

Persze nem csupán étkezések előtt fogyasztható a grappa, hanem kávé mellé is finom választás. Fogyasztásáról tudni kell, hogy a fiatalabb fajtát 8-9 fokosan érdemes kitölteni, míg az idősebb változatok 16-18 fokosan a legfinomabbak. Magas minőségű itóka a grappa, ami egyetlen ház bárszekrényéből sem hiányozhat, ha az ott lakók kedvelik a különleges alkoholos italokat.

Az ital megvásárolható a zamatic.hu webáruház polcairól, 700 ml kiszerelésben. Ha a közeljövőben vendégeket vár vagy családi, baráti összejövetelt tervez, akkor a legjobb döntés a grappa megrendelése. Ez az ital az igazi olasz hagyományok megtestesítője, amit biztosan szívesen megkóstolnak majd a meghívottjai.