Gépkezelő jogosítvány

Az OKJ tanfolyamok többféle szakma elsajátítását teszik lehetővé. Aki szeretné a különféle ipari nagygépeket irányítani, az először is gépkezelő jogosítvány birtokosa kell legyen, amit egy tanfolyam elvégzése után lehet megszerezni. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, ezt személyesen és online egyaránt megteheti.

 

Ezek mellett még 8 általános vagy ettől magasabb bizonyítványt is be kell mutatni. A személyi igazolványt, a lakcímkártyát, orvosi alkalmassági igazolást, 2 darab színes igazolványképet, valamint az első részlet befizetését is hivatalosan kell beadni. A befizetést utalással és készpénzzel egyaránt intézheti.

A gépkezelő jogosítvány szóbeli, gyakorlati és írásbeli vizsga letételével lehet az Öné. A imént említett iratokat még a vizsgaidőpont előtt be kell nyújtani az autósiskolákhoz, így a helyszínről és az időpontról tájékoztatják Önt.

 

A gépkezelő jogosítvány ára több tényezőtől függ, mivel ezt a szakirány határozza meg. Ha több gépcsoport irányítását szeretné megtanulni, az OKJ képzésekkel ez is lehetséges.