Rendkívül kellemetlen tud lenni, ha télvíz idején romlik el a fűtés, de főleg akkor esünk pánikba, ha ez a kínos incidens épp hétvégére vagy ünnepnapra esik. A zonagaz.hu weboldal tapasztalt szakemberei által végzett gázkészülék javítás azonban ilyen esetben is elérhető, ugyanis a gyorsszerviz szolgáltatásnak köszönhetően non-stop kérhetünk szakmai segítséget.

Gázkészülékek esetében nagyon fontos a meghibásodás megelőzésének érdekében a rendszeres és szakszerű karbantartás. Az éves ellenőrzés révén a készülék élettartama jelentősen meghosszabbítható, és nem mellékesen biztonság szempontjából is hasznos.

A Budapest egész területén végzett gázkészülék javítás díjtalan kiszállással, minden típusú készülék esetén garanciával, 20 éves tapasztalattal rendelkező szakemberek által történik. Bármilyen problémát, rendellenességet észlelünk tehát a háztartásunkban levő gázkészülékek működésében, ajánlott azonnal szakember segítségét kérni.

A fűtés rendszer tisztítás a hosszabb élettartamért

Már a néhány éves fűtési rendszereknél is előforduló probléma, hogy a radiátorok eliszaposodnak, a padlófűtés vezetékei elalgásodnak, a vízvezetékek belsejében pedig rozsdalerakódások keletkeznek, ami a fűtés hatásfokának jelentős csökkenését okozza. A fűtés rendszer tisztítás mindenhol ajánlott a rendszeres karbantartás részeként.

Minden típusú fűtésrendszer (gázkészülékek, padlófűtés, radiátorok, kazán, stb.) néhány évente átmosásra szorul, mert a működés közben keletkező különböző lerakódások eldugíthatják, kilyukaszthatják a csöveket vagy egyéb elemeket. A fűtés rendszer tisztítás célja ezeknek a szennyeződéseknek az alapos eltávolítása, ezáltal hosszabb lesz a készülék élettarama és jelentősen nő a fűtés hatásfoka.

A szakember által végzett fűtési rendszer tisztítás felér egy felújítással, hiszen a csövek azonnal jobb állapotba kerülnek, a berendezés működése, hatásfoka pedig magasabb szintre lép. Jelentősen csökkennek a fűtési költségek is, mivel a szennyezett fűtési rendszer akár 35%-al is növelheti a fogyasztást.