A fogciszta egy jóindulatú elváltozás, aminek belsejébe folyadék található. Ennek növekedése a csontállományt pusztítja, ezért érdemes minél előbb eltávolítani. A fogciszta műtét díjáról bővebben tájékozódhat az frdental.hu weboldalon. Az első enyhébb tünete a fog gyökerénél érződő tompa nyomás, majd előrehaladott állapotban erős fájdalom érzékelhető. Egyetlen módja a diagnózis megállapításának a röntgen. Ennek alapján az orvos meghatározza, hogy gyökércsúcs körüli vagy szájüregi cisztáról van szó.

Az eltávolítása műtéti beavatkozással történik. Nem kell megijedni, ha az orvos cisztát diagnosztizál, ugyanis kezdeti állapotban még kezelhetőek. Sok esetben még a fogat is meg tudják menteni. Ha már előrehaladott állapotban van, akkor a beavatkozás elkerülhetetlen, viszont fájdalommentes. A szájüregi cisztákat kimetszik az állcsontból vagy felnyitják és a benne lévő folyadék kifolyik, ezáltal megszűnik a nyomás. Az eltávolítás szájsebészeti beavatkozás, amit helyi érzéstelenítéssel végeznek.

Az esetek többségében a csontállomány visszaépül és a fogat is sikerül megmenteni. A FR Dental fogászati klinika a legkorszerűbb berendezésekkel van felszerelve, ami megfelel minden egészségügyi előírásnak. Az árak az oldalon megtekinthetőek, viszont változhat a fogászati problémától függően, ezt az orvos dönti el a kezelés során és előre közli a pácienssel. A rendelő számos egészségpénztárral kötött szerződést, így a számlát ezen keresztül is lehet rendezni.

Lehetőség van készpénzes vagy bankkártyás fizetésre és igénybe vehető a banki átutalás, ha az összeg a kezelés napjáig beérkezik. Időpontért hívja az oldalon feltüntetett telefonszámot! Kedvezményekkel kedveskednek a régi és az új pácienseknek egyaránt. A fogászat könnyen megközelíthető személygépkocsival vagy tömegközlekedéssel. A komolyabb fogászati problémák kiküszöbölhetőek, ha évente 1-2 alkalommal felkeressük a fogorvost. A fogak egészsége és szépsége magabiztos megjelenést kölcsönöz. A szájüreg és a fogak ápolását ajánlott már gyermekkorban elkezdeni.