Finomítatlan shea vaj
Finomítatlan shea vaj

Érzékeny a bőre, esetleg ekcémától vagy pikkelysömörtől szenved és ezért nagyon nehezen talál olyan kozmetikumot, amit bátran használhat, ráadásul még hatékony is? Akkor tekintsen el egy pillanatra a nagyáruházak polcain található termékektől és adjon egy esélyt a finomítatlan shea vaj készítménynek!

A finomítatlan shea vaj egy afrikai cserje, a karitéfa gyümölcséből készül, szimplán préseléssel. Sem a kinyeréshez, sem a végső állag eléréséhez nem használnak semmilyen adalékanyagot, így az érzékeny bőrűek is alkalmazhatják, sőt, az irritációra is enyhülést hozhat.

Kiváló hidratáló hatással bír, mivel összetétele nagyon hasonlít az emberi bőr felszínén található, védő szereppel bíró zsírrétegére, így nem kémiai anyagokkal éri el a puha tapintást, mint a legtöbb krém és testápoló, hanem a saját védekező rendszer megerősítésével. A finomítatlan shea vaj használható önmagában is, mivel meleg hatására megolvad és könnyen kenhetővé válik, ugyanakkor házi készítésű kozmetikumok alapanyagaként is megállja a helyét.

Be Sociable, Share!