Fegyvervizsga fegyverviseléshez
Fegyvervizsga fegyverviseléshez

A hagyományos személy és vagyonőri képzés, régen biztonsági őr tanfolyam, nem jogosít fel fegyveres szolgálatra. Ahhoz, hogy olyan helyeken is el lehessen helyezkedni, ahol fegyverviselés és használat is szükséges, fegyvervizsga letételére van szükség.

A fegyverhasználat felelősségteljes dolog, akár életek is múlhatnak rajta, még ártatlan életek is, ha nem megfelelően vannak alkalmazva. Ezért nem mindegy, hogy hol vesz részt a fegyvervizsga elvégzéséhez szükséges oktatáson.

A legjobb, ha olyan helyet választ, ahol képzést is tartanak és a vizsgát is leteheti. Az OKJ Oktatóközpont biztosította tanfolyam oktatói magasan képzett rendőrök, akik nagyon komolyan veszik a képzést és a vizsgát egyaránt. A fegyvervizsga elméleti anyagát előre elküldik a résztvevőknek, így felkészülten lehet részt venni a gyakorlati oktatáson.

A gyakorlati képzésen, a fegyverhasználat alapjain kívül, a vizsgakérdéseket és a becsapós feladatokat is átbeszélik. Azoknak a résztvevőknek, akik figyelnek és tanulnak, a magas színvonalú felkészítés garantálja a fegyvervizsga sikeres megszerzését.