A mezőgazdaságban a lombozat önárnyékolásának megszüntetése mindig is fontos volt. Régen, a manuális szerszámokkal ez egy időigényes és fárasztó munka volt. A gépiesített előmetsző megjelenésével azonban sokkal egyszerűbbé vált a helyzet. Nem csoda, hogy a mezőgazdászok java része, akik egy nagyobb területet kell gondozzanak, gondolkodás nélkül a kaszakaros csonkázót választják.
Melyik az a modell, amelyik 100 százalékosan beválik? Remek választást jelent a VBC BF MONOLAMA alternáló előmetsző. Ennek a zártszelvényű központi vázán találhatók azok a függesztő szegmensek, amikhez a kaszakarokat lehet csatlakoztatni. A vízszintes és függőleges kaszakarok hidromotorral hajtott speciális kiképzésű hajtókaros szerkezet segítségével működtethetők.

A többféle vágófejekkel rendelkező előmetsző szinte akármilyen művelési módhoz választható. Mivel egy alternáló gépről van szó, ezért a kaszás vágószerkezet garantálja a roncsolástól mentes tiszta vágást. De miért pont a MONOLAMA fog beválni? Nos, ezek az előmetsző és kasza típusok egy mozgó és egy álló pengesort tartalmaznak, amik garantálják a maximális teljesítményt.