A tériszonnyal küzdők el sem tudják képzelni, hogy olyan munkakörben dolgozzanak, ami megköveteli a magasban való tevékenykedést. Az igazság viszont az, hogy mind az építőipar munkásai, mind az ipari alpinisták kénytelenek a hajmeresztő magasságokra fittyet hányva, jó pár méterrel a föld felett elvégezni a feladataikat.

A biztonság az első, a testheveder pedig ebben nélkülözhetetlen társ. Elég csupán egyetlen rossz mozdulat és máris a semmi fölött találjuk magunkat, ez pedig még a legelővigyázatosabb személyekkel is könnyen megeshet.

Abban az esetben viszont, ha testhevedert viselünk, bebiztosítjuk magunkat az ilyen, sokszor halálos kimenetelű balesetekkel szemben. A zuhanásgátló védőfelszerelés, az említett munkakörökben dolgozók védőszentje azonban mit sem ér önmagában, ha nincs stabil ponthoz rögzítve.

Mivel a testheveder több pántból áll, a testünket tökéletesen átöleli, így képtelenség abból kicsúszni. A testheveder megvásárlása tipikusan az a kategória, amit nem garasoskodhatunk el, érthető okokból kifolyólag.