Mi a közös a vajban, a húsban és a kenyérben? Az, hogy fel kell vágni, azonban mivel nem használható hozzájuk ugyanaz a kés, minden háztartásban elengedhetetlen egy jó késkészlet jelenléte. Nincs is annál rosszabb, mint amikor készítjük az ünnepi ebédet és fel kéne szeletelni vékony csíkokra a húst, azonban a kés egyáltalán nem akarja felvágni, így a munka egy örökkévalóságnak tűnik.

Az is igaz, hogy egy éles kés, amivel tegnap felvágtuk a pulykát, másnap a kenyér megvajazásánál gondot fog okozni, ugyanakkor, ha a kenyeret akarjuk felszeletelni, akkor sem mindegy, hogy milyen éllel rendelkezik, fűrészes vagy csak sima.

Mégis a legfontosabb az alapanyag. Ezt már vásárlás előtt döntsük el! A rozsdamentes acél tökéletes lehet és minden szituációban működik. Hogyha mosogatás után kicsit nedvesebb marad, akkor sem lesz semmi baja, mert minőségi ötvözetben is megvásárolhatjuk.

Kezdő és haladó konyhatündéreknek is szükségük lesz a késkészletre. Ezeket megvehetjük külön-külön, de választhatunk több darabos késkészletet is.