Az ember életében fontos szerepet tölt be az otthon fogalma. Azonban, amikor a dugulás elhárítás következik, nem szoktak egymással összeveszni, hogy ki álljon neki. Minden bizonnyal egyetlen tulajdonos sem mondhatja magát olyan szerencsésnek, hogy nem ismeri a lefolyóból hallatszó gurgulázó hangot vagy a lassan csöpögő mosogatóvizet.

Elmondhatjuk, hogy mindenki találkozik a dugulás fogalmával és kényelmetlenségével. Amennyiben szeretnénk tőle megszabadulni, a legjobb mód a megelőzés. Minél jobban odafigyelünk csapok és lefolyók rendeltetésszerű használatára, annál nagyobb eséllyel ritkul a probléma is. Mosogatásnál tanácsos meleg vizet alkalmazni jó minőségi mosogatószerrel. Ez megelőzi, hogy az ételekből származó zsír lerakódjon a csövek falára.

Az is jó, ha szűrőt használunk, mivel ezen az apró ételdarabkák is fennakadnak és nem kerülnek a rendszerbe. A dugulás elhárítás könnyedén megoldható, gyakran elég a szifont kiszedni. Ha vegyszert alkalmaznánk, akkor olvassuk el a használati utasításokat!