defekt
Defekt

Ma már szinte mindenkinek természetes, hogy amikor menni akar valahová, csak beül az autóba, elfordítja a kulcsot és már halad is a kijelölt cél felé. A kiváló műszaki állapotban lévő járművekkel is előfordulhat, hogy valamilyen váratlan oknál fogva defektet kapnak. Ehhez nincs szükség túl sokra, csak egy elkóborolt szeg jelenlétére. Ennek begyűjtésére igen nagy az esély, főleg ha valamilyen földes úton jár. Mit lehet tenni akkor, ha olyan helyen éri a baj, ahol nincs a közelben javítóműhely és esetenként a pótkerék felhelyezését sem tudja elvégezni, különböző okokból adódóan?

Érdemes profi szakemberekhez fordulni, amire már van mód. Elég egyetlen telefonhívás és helyszínre érkeznek az amobilgumis.hu kollégái. Az alaposan felszerelt kocsi tartalmaz minden olyan fontos szerszámot, amivel gond nélkül elhárítható egy ilyen jellegű probléma. Természetesen azzal sokat tud segíteni, ha megadja a fontosabb információkat, hogy a szakik már képben legyenek, mire kiérkeznek.

A jármű pontos típus és a gumi adatai nélkülözhetetlenek. Amennyiben a defekt nem túl súlyos és a javítás megoldható olyan formában, hogy utána a forgalomban teljes biztonságban közlekedhessen tovább, akkor ez történik. Ellenkező esetben, amikor egy nagyobb hasadás keletkezik, nem marad más csak a csere lehetősége. Önnek semmi esetre sem kell aggódnia, mert nem marad az út szélén! Amíg a szerelőkre vár tegyen meg mindent azért, hogy biztonságban tudja a jármű és a saját, esetenként az utasai testi épségét!

Kapcsolja be a vészvillogót, helyezze ki az elakadásjelző háromszöget! Amennyiben az autópályán ragadt, tartózkodjon a szalagkotlát mögött, hogy biztosan elkerülje a személyi sérülést! Van olyan eset is, hogy nem tudja a pontos helyszínen megvárni a kiérkező szerelőket. Ekkor adja meg az elérhetőségét és legyen telefonközelben, hogy egyeztetni tudjon a szerelőkkel. Látható tehát, mennyire egyszerűen megoldható, még a váratlanul történő defekt is, csak nem szabad pánikba esni. Az internet segítségével könnyedén tájékozódhat a részletekről és mindig tudni fogja, kit hívjon, ha reménytelennek tűnik a helyzet.