Csillagkerék

A fafeldolgozás első és legfontosabb lépése a nyersfa kivágása. Csak ezután kerül a faanyag további feldolgozásra. A gyors és hatékony favágáshoz nélkülözhetetlen a láncfűrész, és az alkatrészeinek egységes, harmonikus működése. A csillagkerék például komoly szerepet játszik abban, hogy a lánc megfelelő nyomatékkal forogjon, és ne akadjon el a keményfában vágás közben.

A láncfűrészek munkáját jelentősen elősegíti a folyamatos olajozás, amely csúszósabbá, tehát könnyen vághatóvá teszi a fát, és hűti a lánc fogait. A csillagkerék fontos alkatrésze a kuplungnak. A tűcsapágy részeként lényegi szerepe van lánc megfelelő forgásának biztosításában. Azonban, mint ahogy az minden alkatrésszel megtörténik, ez is előbb-utóbb elkopik, és olyankor csúszik a lánc, nem forog elég gyorsan, beragad és egyéb problémák adódhatnak.

A csillagkerék ilyenkor cserére szorul, amit a legegyszerűbben a cvgshop.hu webáruházba látogatva pótolhat. A hiányzó alkatrész nevét a keresőbe beírva azonnal láthatja az elérhető különböző típusokat, amelyek közül azonnal rendelhet.