A különféle folyadékokra, közöttük leginkább a vízre mindig szükség van, de nem mindegy, hogy milyen mértékben áll az rendelkezésre és pontosan hol található. Az otthonokba többnyire csővezetékek hálózatán keresztül jut be adott nyomásértéken és a csapok segítségével engedhető ki. Az elvezetés a másik, általában gravitációs elven működő csőrendszeren keresztül történik. De mi van akkor, ha a szabadban, udvaron kell valamilyen célra felhasználni a folyadékot?

Amennyiben nem a hálózatból történik a kivétel, akkor szükség lesz valamilyen segédeszközre, amivel ciszternákból, kutakból, egyéb forrásból végezhető el a kinyerés. Itt kerülnek képbe a különféle elven működő szivattyúk. Amikor a szerkezet teste a víz alá merül, akkor búvárpompáról van szó. Ezek többnyire úgy működnek, hogy elektromos áramot felhasználva beszívják a vizet, majd a bennük található járókerék kitolja a felszínre. A motor teljesen légmentesen van elzárva, így azt a nedvesség biztosan nem éri.

De mi alapján érdemes választani? A Profibarkács weboldala remekül összefoglalja a búvárszivattyú rendelés fő szempontjait. A teljesítmény, emelőmagasság, vízszállítási kapacitás döntő, ezek értéke annak függvénye, hogy milyen célt szolgál ki a berendezés. Az öntözés például történhet slaggal, szórófejjel, vagy automata rendszeren keresztül. Néha csak a folyadék átemelésre van szükség, vagy kármentesítésre, amikor nagyobb esőzések alkalmával elönti a pincét, kertet az ár.

A búvárszivattyúk általában ki vannak egészítve úszókapcsolóval, ami megelőzi a levegő beszívását és ezzel a motor károsodását. Kapható kimondottan hordók ürítésére szolgáló, valamint szennyvizek elvezetésére alkalmas, gyakran darálóval kiegészített termékek. Amennyiben rendszeres jelleggel nem is használsz valamilyen szivattyút, akkor is előnyös, ha kéznél van, ami bármikor bevethető, ha sürgősen szükség lenne rá. Gondoskodj róla, hogy az éltető nedvesség mindig ott és olyan mértékben legyen jelen, ahol arra szükséged van! Válaszd ki erre a feladatra a leginkább igényes készüléket, amiben a szakembereink örömmel segítenek!