Borospohár
Borospohár

Az igazi, tapasztalt borfogyasztók körében abszolút fontosnak bizonyul, hogy melyik bortípus milyen pohárba kerül. Nem hiába tartják úgy sokan, a finom bornak megvan az ideális borospohár eszköze, ami annyit jelent, hogy például fehérbort csak egy adott típusba szabad tölteni, és ez vonatkozik a vörös fajtára is.

Mindez abból ered, hogy tanácsos megtisztelni ezt a hagyományos italt azzal, hogy profi módon tálaljuk és fogyasztjuk azt, aminek az alapeszköze a borospohár. Természetesen, a laikusokat ez nem érdekli, és ők még pezsgőspohárból is szívesen meginnák az ízletes italt. Elit körökben azonban ez nem így van, hiszen a fehérbornak is megvan a sajátos borospohár eszköze és természetesen, a vörös fajtának is.

Mindegyiket olyanba kell tölteni, amelyiknek eredményeként az adott ital a lehető legegyedibb módon bontakozhat ki, garantálva ezzel a makulátlan fogyasztást és az esztétikus jelleget is, ami fontosnak bizonyul ezen alkohol kóstolását illetően. Ez biztosítja a tökéletes élményt. A borospohár fajták megvehetőek a www.bareszkozok.hu weblapon.