Utazás előtt mindannyian szembesülünk egy fontos kérdéssel. Ez pedig nem más, mint keményfedeles vagy vászon bőrönd kísérjen el minket az utunkra? Mindkét típusnak megvannak a saját előnyei és hátrányai, de érdemes átgondolni, hogy melyik illeszkedik jobban az egyéni igényeinkhez és az utazási szokásainkhoz.

Ha a vászon kialakítás mellett tesszük le a voksunkat, néhány fontos szempontot érdemes figyelembe vennünk. A legfontosabb, hogy a bőrönd jó minőségű kerekekkel rendelkezzen. Ezen a téren két- vagy négykerekű modellek közül választhatunk.

Az ajánlás az, hogy mindenképpen gumikerekű terméket válasszunk, mivel ezek nemcsak sokkal halkabbak, de az egyenetlen útviszonyokat is jobban tolerálják, így tartósabbak is.

Ha kétkerekű modellt választunk, figyeljünk arra, hogy a kerekek süllyedjenek el a poggyász testében, így szinte lehetetlen kitörni azokat, ami különösen hasznos lehet a reptéren, ahol sokszor keményen bánnak a csomagokkal. A négykerekű bőröndök előnye, hogy a kerekek a testen kívül helyezkednek el, így könnyebben manőverezhetőek.