Az esszenciális elágazó láncú aminosavak, vagyis az L-leucin, L-izoleucin és L-valin (BCAA) tabletta és por formájában is kaphatóak. A BCAA 2 1 1 tabletták pontos és kényelmes adagolási formát képviselnek. Az esszenciális elágazó láncú aminosavak 2:1:1 arányban vannak jelen az L-leucin esetében ebben a termékben.

Intenzív fizikai aktivitás során az egyes aminosavak elvesztése következik be, más fontos anyagokkal együtt. Az aminosavak az egyes fehérjék építőkövei. A minőségi fehérje megfelelő bevitele az aminosavak optimális választékával együtt hozzájárulnak az izomnövekedéshez. A BCAA 2 1 1 azon esszenciális savak közé tartozik, amit a szervezetnek a táplálékkal kell bevinnie, mivel más forrásból történő szintézisük nem megy végbe.

A BCAA 2 1 1 célja a testmozgás utáni regenerálódás javítása, az izomtömeg védelme, a sportolók minőségi táplálkozásának kiegészítéseként. Javasolt adagolás: 3 tablettát érdemes fogyasztani 60 perccel a fizikai aktivitás előtt, 3 darab pedig közvetlenül utána.