A fogadó kiválasztásánál általában az elsődleges szempont a part közelsége, a panoráma és a minőségi felszereltség. A Balaton vízparti szállás kialakítása teljes mértékben a kényelmet és a pihenést szolgálja. A térség rendkívül változatos, ezért a vitorlázáson és a fürdőzésen kívül is bőven talál remek programokat. Részt vehet például borkóstolókon, túrákon, koncerteken és különböző előadásokon.

A hullámok látványa és a naplemente szemet gyönyörködtető. A parton mini bárok és éttermek sorakoznak. A belföldi nyaralásnak számos előnye létezik, elsősorban az, hogy olcsó. A Balaton vízparti szállás közel van, így nem kell napokat utazással tölteni.

A környéken sok látnivaló és meseszép hely van. Hazánk nem szűkölködik csodás tájakban. Vegye szemügyre például az Aggteleki cseppkőbarlang különleges formációit vagy mássza meg a Badacsonyt, hogy onnan tekinthesse meg a magyar tengert! Társas tevékenységeken is részt vehet, mint a kerékpártúra vagy hajókázás. A Balaton vízparti szállás kedvezményesen is elérhető.