A gyermekeknek, kortól és nemtől függetlenül megvan az az érdekes és különleges tulajdonságuk, hogy akkor fejlődnek a legeredményesebben, ha nem veszik észre magának a tanulásnak a folyamatát, hanem játékként élik meg az adott szituációt. Persze szülőként jól tudjuk, hogy a gyerkőcünk aktuális kedvence épp a motorikus készséget fejleszti vagy a memóriára hat pozitívan, de a baba játékok megfelelő kiválasztásának hála, a csemeténk ebből semmit nem észlel.

Mondhatjuk akár úgy is, hogy azok a baba játékok az igazán jók, amelyek nemcsak az önfeledt játékot teszik lehetővé, de hasznosak a gyermek fejlődésének a vonatkozásában. Mivel minden korosztályt más-más tevékenység köt le, ezért a család szeme fénye játékkészletét is a korának megfelelően kell frissíteni.

Az 1 éves gyerkőcöket többnyire az élénk színű szivacs puzzle, a vidáman zenélő vagy valamilyen hangot utánzó kütyük, a csörgők és a rágókák kötik le a leginkább. Amennyiben a baba játékok megvétele a cél, nagyon fontos kellő figyelmet szentelni a megbízható kivitelezésre. Az itt-ott kilazítható alkatrészek, a nem helyesen rögzített alkotóelemek veszélyesek a gyermekeink egészségére nézve.

Ez a szabály ugyanúgy vonatkozik az idősebb korosztály képviselőire, de a két- és háromévesekre is. A szóban forgó lurkókat a baba játékok terén már teljesen más köt le, mint az egészen piciket, azt viszont kijelenthetjük, hogy a hangok, a gyermekénekek és a villódzó fények ez esetben is fontos szerepet töltenek be. A különféle tanító, építőjátékok, az újdonságnak számító festőszőnyegek, a zenélő vicces játékhangszerek a legnépszerűbbek ebben a kategóriában.

Általánosságban kijelenthető, hogy a kisfiúk a tipikusan vagány játékokhoz vonzódnak, mint például az autók, a kislányok pedig a babákat preferálják inkább – ám ez nem kőbe vésett szabály! A baba játékok lényege a szórakoztatás és a tanítás. Ha szülőként valóban hasznos termékkel szeretnénk meglepni a csemeténket, szavazzunk bizalmat a Játékwebáruház elképesztő kínálatának, amiben garantáltan nem fogunk csalódni!