Olvasás

Több olyan időtöltés létezik, ami kifejezetten pozitívan tud hatni a tudati fejlődésünkre. Úgy tartják, hogy a folyamatos televíziózás nem tartozik ezek közé, ugyanis ott nem kell semmin gondolkodni, mert mindent készen raknak elénk. Ezzel szemben, az olvasás kellően megmozgatja az agysejteket és javítja a képzelőerőt. De akkor mégis miért nem szeretnek ezzel foglalkozni a mai fiatalok.

Valószínűleg azért, mert nem tartják eléggé izgalmasnak. Ennek során nem lehet találkozni speciális fényeffektekkel és hanghatásokkal, mert a cselekmények a fejben elevenednek meg. A kutatások szerint, az olvasás lassan kimegy a divatból. A számítógépek korának beköszöntésével minden megváltozott.

A közösségi média is csak rátett egy lapáttal erre, mert ott szintén a képek és videók vették át a főszerepet és a néhány mondatnál hosszabb szöveget már figyelembe sem veszik. Az olvasás napjai így meg vannak számlálva. Vagy mégsem? Talán van még remény? Azt látva, hogy bizonyos írások milyen ütemben fogynak, azt mondhatjuk, hogy még nem kell feladni a harcot.

Néhány év múlva az is lehet, hogy az olvasás ismét divattá válik. Természetesen ehhez kellenek a magukkal ragadó költemények is. Ezekben nincs hiány, csak tudni kell, hogy merre keressük azokat. A book24.hu webfelület az olvasás fellegvára lehet. Látogassunk el rendszeresen az oldalra és ismerjük meg a kínálatot, valamint merüljünk el az akciókban! Csak pár kattintás és máris rábukkanunk arra, amit keresünk és máris adhatjuk le a megrendelésünket. Tegyünk róla, hogy az életünkből ne tűnjön el az olvasás!