Iszap eltávolítása

A kerti, kis tavacskák nagyon szépek addig, amíg fel nem gyűlik bennük a kosz. Lehet akármilyen tisztítórendszer benne, mindenképpen szükség van arra, hogy időnként egy iszapszívó segítségével is karban tartsa a tavat.

Az iszapot másképpen eltávolítani nem igazán lehet. Ezért, ha azt tervezi, hogy egy kis tavat építtet a hátsó kertjébe, akkor számoljon azoknak az eszközöknek az árával is, amelyekkel karban tartja majd azt! Elég sok ellenpéldát lehet látni. Biztosan Ön is látott olyant, ami már csak egy sáros pocsolyának nézett ki, és ha vannak is halak benne, azok se látszanak ki a kosztól.

Egy átlagos iszapszívó ennek elejét tudja venni. Pontosan megfelel egy olyan modell erre a feladatra, amelyiknek a csöve legalább 3-4 méteres és a szívómélysége maximálisan 2 méter. Ennél nagyobbra és mélyebbre ugyanis nem szoktak otthoni tavat készíttetni.

Általában többféle szívófejet adnak hozzá, így az iszaphoz és az algákhoz is lesz egy-egy a géphez. Vegye figyelembe a választásnál, hogy az iszapszívó lesz majd a jobb keze a tavacska tisztán tartásában.