A berendezés elsődleges feladata nem más, mint az anyagszélek eldolgozása, valamint a ruhadarabok kiszabott részeinek összeállítása. Az Interlock varrógép ezen kívül tökéletesen alkalmas különböző díszítések kivitelezésére. Ipari és háztartási változatban egyaránt elérhető.

A működését illetően meg kell említeni, hogy teljesen eltér a normál típustól. A terméken sok állítási lehetőség van. Az öltési hossz egyetlen gombnyomással megváltoztatható. A varrat szélességét szintén egyszerű módosítani. Található rajta egy gomb, aminek a funkciója, hogy összeráncolja vagy kinyújtsa az anyagot. Az Interlock varrógép programjai közül ez az egyik legértékesebb. A normál berendezés a rugalmas anyagok széleit könnyedén kinyújtja. Ezért építették be a differenciált anyagtovábbítást. Amennyiben elasztikus anyagot szeretne eldolgozni, akkor egyszerűen kis ráncolásra állítsa a terméket és máris kompenzálja a nem kívánt anyagnyújtást.

Az Interlock varrógép beszerzése nem nehéz feladat, hiszen a hagyományos üzletek mellett, a webáruházak is forgalmazzák.