Védelmet nyújt az áramláskapcsoló
Védelmet nyújt az áramláskapcsoló

Rengeteg sajátos alkatrészből épülnek fel a mai korszerű szivattyúk, amelyeknek a helyes működéséért ezek az egyedi komponensek felelnek. Említést érdemel a komoly áramláskapcsoló eszköz is, amelyik egyértelműen kiveszi a részét a gondmentes funkcionalitásból. Ennek a szerkezetnek a szerepe roppant fontos és igazán egyértelmű. Az áramláskapcsoló lényegében be- és kikapcsolja az adott rendszert a megfelelő módon.

Sőt, emellett az alapfunkció mellett arra is képes, hogy szükség esetén azt is jelezze, ha a vezetékben a folyadék áramlása nem a megfelelő módon történik. Ilyenkor ez a profi kis berendezés gondmentesen lekapcsolja a teljes szivattyút annak érdekében, hogy komolyabb kár ne keletkezzen a rendszerben.

Ezzel természetesen nem csak a gépezet lesz megvédve, hanem a felhasználó is, ugyanis egy komolyabb csőtörés, csőrepedés esetén az áramkapcsoló érzékeli a komoly gondot, és egyből megakadályozza, hogy a nagy mennyiségű víz kárt tehessen az adott helyen. Mindenképp lényeges szerepe van tehát az áramláskapcsoló eszköznek.