Akadnak olyan kültéri tevékenységek, amelyekhez nem elegendő csupán egy multifunkciós szerszám, hanem szükséges valamilyen komolyabb odaillő berendezés. Az ágaprító gép éppenséggel ilyennek minősül, ugyanis remekül lehet a segítségével haladni.

Ez a szerkezet tulajdonképpen minden pénzt megér, mivel a nagyobb kiterjedésű kertekben, gyümölcsösökben rendszeresen kell a fákat metszeni tavasszal és ősszel, illetve a szőlőültetvényeken is jó szolgálatot tehet. Az ágaprító gép sok különféle fajtában érhető el, ezért érdemes lehet a teljesítményhez, valamint a fák méretéhez igazítani a kiválasztandó példányt. A zöld hulladék feldolgozása és további hasznosítása elterjedt eljárás manapság, így fontos az ágaprító gép mihamarabbi beszerzése.

Komposzt, mulcs, de akár még apróbb tüzelő is készíthető a gép használatával. Számos funkcióval van ellátva az adott eszköz, példának okáért a túlterhelés elleni védelem, ami megakadályozza a motor leégését. Ez pedig gyakori alkalmazás mellett könnyedén előfordulhat.