A női hormonháztartás egyensúlya nagyon fontos az egészség megtartása érdekében, de sajnos rengeteg nő küzd problémákkal ezen a téren. A nőgyógyász szakorvosok a legtöbb esetben gyógyszeres készítményekkel próbálják enyhíteni a kellemetlen tüneteket, azonban létezik egy olyan mozgásforma is, ami segít ebben. Az Aviva módszer kidolgozója, a magyar származású Aviva Gabriella Steiner, munkája során rájött, hogy bizonyos torna gyakorlatok befolyásolják a női ciklust.

A metódussal nem pusztán a rendellenes ciklus problémája enyhíthető vagy oldható meg, hanem egyéb nőgyógyászati panaszok esetében is hatékony. Ezt különböző vizsgálatok állapították meg, amelyeket az Aviva módszer közel 30 éves történelme alatt végeztek el. A gyakorlatok leginkább a kismedencei részre, az úgynevezett dolgozó zónára koncentrálnak, a test ezen részén fokozzák a vérkeringést, így javítva a szervek vitamin- és hormonellátását.

Itt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az Aviva torna nem fogja meghosszabbítani a szabályos, 28 napos ciklust és nem célja, hogy az egészségesen működő női szervezet ciklikusságát felborítsa. Az Aviva módszer 18 alapgyakorlata olyan mozdulatokat foglal magába, amelyek sikeresen alkalmazhatóak a legkülönbözőbb nőgyógyászati problémák esetén. Közvetlenül és közvetetten befolyásolják a belső elválasztású mirigyek működését, illetve kiegyenlítik azok hormontermelését.

A torna nagy része medencebillentéseket, csípőforgatásokat tartalmaz, amelyek feszítik vagy elernyesztik a petefészek környékét. Ezzel kiválóan aktiválható a petefészek megfelelő működése. A torna nagy hangsúlyt fektet az agyalapi mirigy stimulálására, ami szabályozza a női hormonok termelését. Voltaképpen nem aktivizálja a hormontermelést, hanem olyan esetekben, amikor a kívánatos egyensúly felborult, egyensúlyba hozza azt. A szervezet egyensúlyának visszaállítására tökéletes az Aviva torna. 4 órás tanfolyam keretében könnyen elsajátíthatóak ezek a mozdulatok, amire Ön is jelentkezhet a valtozasmuhely.hu weboldalon keresztül.