Az Ashwagandha, más néven Withania somnifera vagy indiai ginzeng, egy cserje, amit az ájurvédikus szakemberek régóta használnak a belső nyugalom elősegítésére. Az Ashwagandha az alvást segítő készítmények közé tartozik, méghozzá az adaptogén gyógynövények kategóriájába.

Ez egy olyan anyag, ami elősegíti a szervezet alkalmazkodását mindenféle stresszfaktorhoz, legyen az érzelmi, környezeti vagy fizikai. Az alvást segítő készítmények több éves történelmi használattal rendelkeznek, és mind az ájurvédában, mind a kínai orvoslásban alkalmazzák ezeket. Ezek a gyógynövények aktív fitokemikáliákat tartalmaznak, amik segítik az adaptogén funkcióikat. A modern világ megnövekedett stressz szintje miatt manapság az egészségi és wellness gyakorlatok újjáéledését tapasztalják.

Az Ashwagandha egy erős adaptogén, ami leginkább szorongás- és stresszoldó hatásairól ismert. Alvás és memória javítására, gyulladások és oxidatív stressz csökkentésére is használják. Úgy gondolják, hogy a legsolkoldalúbb alvást segítő készítmények közé tartozik.