akkumulátoros kerti gépek
Akkumulátoros kerti gépek

A kerti szerszámgépek sokat segítenek a zöldövezet ápolásában, azonban elég sokszor gond adódik abból, hogy nem tudunk áramot biztosítani a számukra. Általában elég rövid kábellel rendelkeznek, ami még hosszabbítóval sem mindig ér el egy nagyobb udvar legtávolabbi pontjától a házig, így vagy kimaradnak egyes területek vagy pedig a kézi erőt kell bevetni.

Ugyanakkor, ha már eleve az akkumulátoros kerti gépek közül válogatunk, akkor nem lesz soha ilyen problémánk. Ezek esetében csak arról kell gondoskodunk, hogy az akku fel legyen töltve és akkor bárhol igénybe tudjuk venni a segítségüket.

A nagyobb teljesítményű akkumulátoros kerti gépek órákat bírják töltés nélkül, így nyugodtan befejezhetjük a munkát, nem kell félbehagyni azért, hogy rátegyük ezeket a dokkolóra. Bőven elég, ha a munka után tesszük, mielőtt a helyükre kerülnének az akkumulátoros kerti gépek. Így a következő alkalommal sem kell várni, hogy használhassunk ezeket, hanem azonnal beüzemelhetjük az akkumulátoros kerti gépek azon példányát, amelyikre éppen szükségünk van.