Régebben az őszi időszakban a lehullott falevelek, az avar égetése teljesen természetes volt, viszont ma már be van tiltva ez a tevékenység. Az ágdaráló segítségével azonban még hasznossá is tehetjük a lemetszett ágakat, hiszen így az ezekből származó szerves anyag visszakerülhet a földbe. Ilyen esetekben például előnyösebb választás az elektromos ágdaráló. Különböző márkájú, kisebb és nagyobb ágdarálókat találunk a Novara Coop Kft. kínálatában, ezért célravezető megtekinteni a széles választékot.

Mindenki megtalálja benne a szükségleteinek megfelelő gépezetet. Például a Tritone Sprint elektromos ágdaráló kisebb gazdaságokba vagy kertes házaknál ideális. Áramszükséglete 230 V, a súlya sem túl nagy, mindössze 60 kg. A gépben 2 darab állókés és 6 darab aprító penge található. Optimális választás lehet ez a gép otthonra. Természetesen nagyobb ágdarálók is szerepelnek a Novara termékpalettáján. Rendkívül hasznos az ágaprító, hiszen ennek hiányában gondot okoz a lemetszett és az összegyűlt ágak elhelyezése.

Tulajdonképpen egy kisebb befektetéssel ez a problémánk örökre megoldódik. Ráadásul a zöld hulladék kifejezetten hasznos a talajnak. Ugyanis a ledarált gallyakat komposztálásra, mulcsozásra és talajtakarásra egyaránt lehet használni. Nagyobb gazdaságokban is ajánlott az elektromos ágdaráló, mivel ennek használata rendkívül egyszerű. A novara.hu weblapon a cég teljes kínálatát megtekinthetjük és könnyen ki tudjuk választani azt a gépezetet, amelyik számunkra a legoptimálisabb.

Befektetésnek minősül egy elektromos ágdaráló megvásárlása, de ez rövid időn belül visszahozza az árát, megtérül. Sokan úgy gondolják, hogy nem költenek új gépre, inkább vesznek egy használtat olcsóbban. Viszont ebben az esetben arra is gondolni kell, hogy a tulajdonos nem véletlenül válik meg attól. Soha nem tudjuk, hogy milyen rejtett problémája van. Megtörténik, hogy a pénzünkért bosszúságot veszünk. Ennek elkerülése érdekében, válasszon a vadonatúj, minőségi gépek közül, amelyek hosszútávon kiszolgálják!