Az emberek nagy részének emlékezetében többnyire maradandó emlékként él az első bicajozás élménye, a felejthetetlen gyerekkori tapasztalatok között. A kezdeti nehézségek hamar elfelejtődnek és csak a szép pillanatok maradnak meg.

A kicsiknek remek választásnak bizonyul a tanulóbicikli beszerzése még mielőtt pedálos kerékpárt kapnának, hiszen megtanulnak egyensúlyozni, ugyanakkor a használata által fejlődnek a szocializációs képességek is a többi lurkóval együtt.

Nagy szabadságot ad neki az egyedül való hajtás, amiből az is következik, hogy a kormányt az egyenesen való tartáshoz és a kanyarodáshoz saját maga irányítja, ezáltal pedig fejlődik a koordinációs képessége is.

A tanulóbicikli igénybevétele az egészen kicsi korosztálytól kezdődik, akik még csak 1,5-2 évesek és a kiválasztása mindig a gyerkőc magasságától függ. Fontos szempont, hogy a lába kényelmesen és biztonságosan leérjen a földre, hiszen azzal fékez, amikor megáll. A tanulóbicikli megvásárolható különböző színekben és mintákkal.