Sült tea
Sült tea

A téli hideg napokon egy jó forró ital igazi felüdülést jelenthet. A sült tea iránt ilyenkor megnövekszik a kereslet. Nemcsak azért, fel felmelegít a hideg időben, hanem azért is, mert a forró ital segíthet megelőzni a megfázást.

A sült tea egy igen érdekes ital, amit közeli szomszédjaink, a csehek készítenek nagy szakértelemmel. Ez a jellegzetesség több szempontból is különlegességnek tekinthető. A friss gyümölcsöket egy speciális hőkezelési eljárásnak vetik alá.

Ezen folyamat során elpusztulnak a gyümölcs felületén megtapadt baktériumok, amelyek a termékek tartósságát jelentősen rontanák. Így ez tulajdonképpen egy tartósítási eljárás is, de más szerepe is van. A magas hőmérséklet hatására, olyan íz anyagok szabadulnak fel a gyümölcsökben, amelyek friss állapotukban nem érezhetőek.

A sült tea jellegzetes és ismert ízek mellett, egyedi íz-világgal is rendelkezik. Ez igazán nagyszerű és új élményeket jelent a hideg téli estéken. A sült tea szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, így igen változatos italokat fogyaszthatunk.