Ezt a márkát leginkább a minőségi bőröndökkel azonosítják, ami nem csoda, hiszen valóban prémiumkategóriás utazótáskákat készít a cég. Ezen felül a Samsonite remek pénztárcákát, hátizsákokat, telefontokokat készít, amelyekről már kevesebben tudnak.

Mindenesetre a többi Samsonite terméknek is érdemes egy lehetőséget adni, hiszen a csalódottság valószínűsége alacsony. Ha a bőröndöknél maradunk, akkor itt elsődleges szempont a strapabíró kivitel, amit úgy kellett a tervezőknek megoldaniuk, hogy ez mégse menjen a stílusos kialakítás kárára.

A kínálatot elnézve ez igencsak jól sikerült, hiszen a Samsonite termékek szinte elpusztíthatatlannak számítanak. Mivel ezeket bőröndöket az utazók kíméletlenül meg szokták tömni, ezért erős cipzárakkal van ellátva.

A kemény- és puhafedeles változatok egyaránt elérhetőek. Hogyha törékeny dolgok szállítására készülünk, akkor célszerűbb lehet a keményfedeles változat beszerzése. De ha javarészt ruházati cikkek tárolására szeretnénk használni a Samsonite bőröndöket, akkor egy elegáns puhafedeles is megfelelőnek bizonyulhat.