A portréfotós igazi művész
A portréfotós igazi művész

A világon rengeteg szép dolog van, amit érdemes lefotózni. Akinek van egy kis szépérzéke, dúskálhat a természet kincsei között bátran. A hegyek, völgyek, titokzatos erdők, mind várják a fotóst, hogy a csend pillanatát megörökítse. A temérdek kincs között ott van az élet is, amit mindenképpen érdemes lencsevégre venni.

A fiatalság, a szépség a portréfotós kenyere. Számára kifogyhatatlan kincsfolyam az arcokból áradó mosoly, a boldogság, amit bárki szívesen lefotóz.

 

Ahhoz, hogy valaki fotogén legyen, nem szükséges feltétlenül különlegesen szépnek lenni, mert egy jól felkészült portréfotós bárkiből ki tudja hozni a legszebb képet. Addig forgatja a megvilágítást, addig rendezi a hátteret, amíg megtalálja az ideális beállítást a képhez. Ekkor jöhet a sorozatlövés és pillanatok alatt elkészülnek a művészi értékű fotók. Valóban nehéz szakma, mert a portréfotós egyben profi világítás technikus, művész és pszichiáter. A művészi kép érdekében, türelemre, önkontrollra és sok kitartásra van szüksége, neki is és a fotózott személynek is.