A babaápolás témaköre általában minden szülőben kérdéseket vet fel és ez nem feltétlenül csak az elsőgyerekesekre igaz, hiszen 1-2 év alatt is annyi új termék bukkan fel, annyiféle dolgot lehet erről olvasni, hogy az még a tapasztaltabbakat is összezavarhatja. Milyen a jó babafürdető krém?

Ezen szinte mindenki elgondolkodik, mielőtt beszerezné a kicsinek a tisztálkodáshoz szükséges termékeket. Válasszon drágát, mert az biztos beválik? Sajnos vannak olyan drága, vagy nagyon reklámozott termékek is, amelyeknek az összetétele igen értéktelen vagy hatástalan!

Vagy inkább azt, ami kímélő tisztítást ígér? Lehet egyáltalán ezeknek az ígéreteknek hinni? Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy sok esetben nem, ha pedig a babafürdető kerül a figyelem központjába, akkor még annyira sem érdemes kockáztatni, mintha egy felnőtteknek szóló termékről lenne szó.

Ugyanis a kicsik sokkal érzékenyebben reagálhatnak a nemkívánatos anyagokra, összetevőkre, amelyek sajnos akkor is benne lehetnek egy-egy babafürdető változatba, ha azt ígérik, hogy azok kimondottan a kicsik védelmére készültek. Az egyetlen biztos pontot a tanúsított bio babafürdető jelenti, ami garantáltan nem tartalmaz kockázatos ható- és kísérőanyagokat.

A bio minősítéssel rendelkező tisztálkodási szerek csak olyan alapanyagokból készülnek, amelyek a természetben is megtalálhatóak, így a szervezet sem „fogja fel” idegen anyagként. Persze léteznek egyéni érzékenységek a természetes anyagokra is, amelyekre mindenképpen oda kell figyelni, de ez így van nemcsak a baba fürdető, hanem minden egyéb bőrápolási készítmény esetén.

Először csak kisebb mennyiséget és csupán apró felületen kell kipróbálni mindent, mert nem lehet előre tudni, hogy esetleg fellép vagy nem allergiás reakció éppen egy növényi kivonat miatt. Ugyanakkor, ha ez a helyzet nem áll fenn, akkor a természetes összetevők mindenképpen kímélő és kockázatmentes alternatívát kínálnak, mint bármelyik szintetikus úton előállított babafürdető.

Tehát bármerre is változnak a trendek és bármilyen népszerű márkák is születnek meg az évek során, a biokozmetikum mindig jó választást jelent a szülőknek és gyermekeinknek, csak a beszerzést is megbízható helyen kell elintézni.