Amennyiben most készül egy hosszabb nyaralásra, akkor a MAPFRE utasbiztosítás mindenképpen jó választás. Sokan azt gondolják, hogy minek kössenek biztosítást egy nyaralás során, hiszen semmi baj nem történhet. Azonban az ördög nem alszik, így biztos, ami biztos alapon, célszerű a MAPFRE utasbiztosítás megkötése. Ez nemcsak balesetek esetén okos döntés, hiszen magába foglalja a poggyász elveszítését, a különféle betegségeket és bármilyen káreseményt. Gondoljon bele, hogy elutazik egy távoli országba, egyedül és nincs senki, akire számíthatna, néhány helybélit kivéve.

A szeretteitől távol bármi történhet, ami több millió Ft összeget is okozhat. A MAPFRE utasbiztosítás többféle csomagban érhető el. Minden csomag tartalma elérhető a biztositasvelemeny.hu weboldalon. Amennyiben nem tudja, hogy melyiket lenne érdemes választania, olvassa át többször a különböző lehetőségeket! Természetesen telefonon is egyeztethet a csomagokról a szakképzett kollégákkal. Az általános utasbiztosítás esetén 5 csomag érhető el. Ezek mindegyike más-más díjazással, térítéssel számol.

Melyik a legideálisabb MAPFRE utasbiztosítás?

Erre igazából az a legkézenfekvőbb válasz, hogy amelyiket az ember meg tudja fizetni. Minél több mindent fedez egy csomag tartalma, annál több a havi, negyedéves vagy éves díja. A Basic MG csomag például csonttörés esetén nem fizet, ahogy a kórházi napi díjat sem állja. Viszont az Elbrusz és a Lux MG már igen. Talán az orvosi segítségnyújtás egy váratlanul bekövetkezett betegség vagy baleset az, ami a legtöbbször érheti a külföldre utazókat. Ennek a térítési díja 5 millió Forinttól egészen 150 millió Forintig terjedhet.

Ezek az árak a legkisebb csomagtól a legnagyobbig értendőek. Az egészségügyi okokból történő hazaszállításra és az utazás során bekövetkezett betegségre vagy balesetre például nincs korlát egyik csomagnál sem. Ha valaki más országba készül utazni, akkor gondolnia kell a halálesetre is. Nem szép kimondani, de egyszerűen muszáj ezzel is foglalkozni, hiszen egy holttest hazaszállítása horribilis összegeket emészthet fel. A MAPFRE utasbiztosítás két legnagyobb csomagjában, az Elbruszban és a Lux MG-ben például erre nincs egyáltalán korlátozás.

Miért fontos utasbiztosítást kötni?

A kérdés nagyon jó, csak sajnos sokan nem foglalkoznak vele kellőképpen, vagy egyszerűen nem szeretnének plusz pénzt kiadni rá. Azonban erre igazából csak utazás előtt van szükség. Hazaérkezés után már a MAPFRE utasbiztosítás is felmondható. A baj bármikor beüthet, ha pedig hirtelen kell cselekedni vagy nagyobb összeget előteremteni, akkor lepődik meg igazán az ember.

A külföldi nyaralások alkalmával egyébként is érdemes óvatosabbnak lenni, hiszen ismeretlen környezetbe kerül, nem ismeri a járást, nem tudja, hogy mi merre található, még akkor sem, ha a családdal utazik. Nagyon óvatosnak kell lenni! A poggyász eltünése igazából a legkevesebb, ami egy nyaralás során történhet. A váratlan betegség vagy egy komolyabb baleset, ami kórházi kezelést igényel, meg tudja nehezíteni a pihenéssel töltött napokat. Egy jól megválasztott MAPFRE utasbiztosítás gyermekkedvezményt is tartalmaz, ami minden csomagnál 30 %. A családi kedvezmény pedig további 20 %. Viszont gépjárműbiztosítás csak és kizárólag az Elbrusz csomagnál vehető igénybe.

MAPFRE utasbiztosítás és az ahhoz kapcsolódó kiegészítők

Léteznek úgynevezett kiegészítő biztosítások, amiket pluszban lehet megkötni a fő csomag mellé. Idetartozik a kisállat, az útlemondás, a családi kedvezmény és a jó/rossz idő biztosítás. Nézzük meg, hogy ezek mit is jelentenek egyenként!

A kisállat biztosítás tartalmazza a külföldre utaztatott állat baleseti és betegségből adódó állatorvosi ellátását. Ahhoz természetesen, hogy magával vihesse a kedvencét, szüksége van mikrochipre, veszettség elleni oltásra, galandféreg elleni kezelésre és útlevélre. Továbbá, érdemes a kiskönyvét is magával vinnie.

Az útlemondás gyakorlatilag az utazás lemondására szól, vagyis, ha közbejön egy váratlan és előre nem látható esemény. Ebben az esetben maximum 500.000 Forintig viseli az utazás lemondásából keletkező költségeket utasonként az iroda.

A családkedvezmény 10 főig vehető igénybe, aminek mértéke 20 %.

A jó/rossz időjárás biztosítás azokra a nem kiszámítható időjárási eseményekre szól, amik a kirándulás minőségét ronthatják.

A MAPFRE utasbiztosítás sok mindenre kiterjed

Tudta, hogy a magyar utazók kb. 60 %-ka köt utasbiztosítást? Pedig sokkal fontosabb lenne, hiszen egy váratlan baleset vagy betegség bármikor bekövetkezhet. Sokan gondolják kockázatmentesnek a nyaralást, azonban egy városnéző kirándulás vagy tengerparti napozás is rejthet veszélyeket. Például rovarcsípés, napszúrás, rosszullét, akármi közbejöhet, ami tönkreteheti a nyaralást. Viszont egy jó utasbiztosítással minden eshetőségre fel tud készülni és maximálisan biztonságban érezheti magát.

A weboldalon próbálja meg végigböngészni tüzetesen az összes biztosítási csomagot, hiszen van olyan, ami mindenre kiterjed és ami csak részben fedez vagy egyáltalán nem fizet. Gondolja át, hogy mire lesz szüksége Önnek és családjának, hová fognak utazni és miket fognak csinálni! Ezek alapján könnyebb lesz meghozni a tökéletes döntést.