A nagyszámú interaktív játék ellenére, egy modern gyermek élete még mindig elképzelhetetlen néhány régi klasszikus nélkül. A szülők és a szakértők általános véleménye szerint, a labdajátékok több oldalról is segítik a kicsik fejlődését. A népszerűségük a csapatjátékoknak köszönhető.

A 3 év alatti gyermeknek közepes méretű és könnyű gumilabdára van szüksége. Hála neki, megtanul gólt rúgni a rögtönzött kapukba, leütni a bábukat vagy a közönséges műanyag palackokat. A labdajátékok hasznosak lesznek annak a képességnek a kialakításához is, hogy a baba egyszerűen csak elkapja a labdát, miközben az visszapattan a falról. A kisfiúk első sportlabdája nagy valószínűséggel a futball labda lesz. A szülőknek mindössze annyit kell tenniük, hogy kiválasztják és megvásárolják a megfelelőt.

A modern gyártók kisméretű és könnyű lehetőségeket kínálnak. Ezek a fiatal játékos életkora alapján vannak felosztva. Ügyelni kell a labdajátékok céljára is. Ha a gyermek nem futballrajongó és csak időnként játszik, akkor az egyszerű opció is megteszi.