Ahhoz, hogy egy vállalkozás szabályosan, hivatalos keretek között működni tudjon, számtalan egyéb feltételnek is teljesülnie kell. Nem csupán a könyvelés pontos elvégzésére gondolunk, hanem ezt megelőzően is szükség van még cégalapításra és számtalan tervezési folyamatra.

A cégalapítás önmagában is megér egy misét, vagyis néhány gondolatot, hiszen noha sokan mondják, hogy egy rutinfolyamatról van szó, ez azért ebben a formában mégsem igaz.

Azért nem igaz, mert pontos lépések soráról van szó, amelyek meghatározott időrendi sorrendben és ütemterv szerint kell lebonyolódjanak. Aki nem ismeri a gyakorlati oldaláról is ezt a bizonyos folyamatot, annak egy roppant stresszes időszakról lesz szó az életében, mert mint ahogy az tudományosan is bizonyított tény, az ismeretlentől fél az ember.

Arra pedig a legkevésbé van szüksége a vállalkozóknak, hogy féljenek az adminisztratív teendőktől, hiszen a működésüknek egy nagy részét ezek a műveletek teszik majd ki. A könyvelés csupán egy a számtalan kötelezettség közül.