könyvelés
Könyvelés

Ez a munka akkor a legsikeresebb, ha az azt végző szakember időben hozzájut a szükséges dokumentumokhoz. A könyvelés megbízástól függően eltérő dolgokat is magába foglalhat, szóval a feladatkört. Hogy mit várnak el a megbízók, érdemes mielőbb tisztázni.

A legfontosabb feladatok közé tartozik például a beviteli és a költség számla, a beviteli és a kiadási pénztárbizonylat, valamint a bankszámlakivonat feldolgozása. A könyvelés során történik a bizonylatok és a számlák rögzítése a törvény által előírt formában. Továbbá a bevallások elkészítése, illetve továbbítása a hatóságoknak.

A vállalkozás vezetőjének tájékoztatása mindenről nagyon fontos, hiszen előfordulhat az is, hogy szabálytalanságot vagy törvénytelenséget észlel a könyvelés alkalmával. A szakember a munkáltatójával mindig kapcsolatban áll, szóval folyton elérhető kell legyen. Abban az esetben, ha a kommunikáció egyfolytában történik a felek között, akkor sikeresebb lehet a vállalkozás, ami mindenkinek jó és megnyugtató, a további kapcsolatápolás tekintetében.