A házi tésztát mindenki jobban szereti, mint a boltit, mégis általában az utóbbi kerül a tányérokra. Sokan nem ismerik az elkészítésének fortélyait, mások pedig az időhiánnyal magyarázzák azt, hogy soha nem főznek friss tésztát. A házi tészta készítés lépései megtanulhatóak, mivel egyáltalán nem nehéz.

Nagyon kevés alapanyagból össze lehet dobni, bár, való igaz, hogy szükség van egy órácskára ahhoz, hogy a tányérunkon gőzölögjön. A tészta roppant sokoldalú étel, az olasz konyha alapja. Nem véletlenül, hiszen szinte bármivel remekül kombinálható. A házi tészta készítés pedig közel sem csak a profik műfaja. Ha van kéznél egy jó recept, akkor még a kezdőkön sem fog ki.

Egy kis munka, pár minőségi hozzávaló és már büszkélkedhetünk is a saját kezűleg gyártott tésztánkkal. Amint már említettük, a házi tészta készítés elvesz egy órácskát a szabadidőnkből, azonban, ha segítségül hívunk pár modern konyhai eszközt és gépet, akkor mindjárt nem tűnik olyan macerásnak a művelet. Ha pedig finom tésztás recepteket keresünk, akkor nézzünk körül a vous.hu weboldalon!