A hajápolás nem csupán a boltokban megvehető termékekről szólhat. A hajpakolás házilag, tehát otthon is készülhet. Ekkor természetesen szükség van a leghatékonyabb natúr alapanyagokra. Sokan esküsznek a mézre, ami nem meglepő, hiszen ez amúgy is egy vitaminokban és fontos hatóanyagokban gazdag élelem.

A vitaminok mellett, olyan ásványi anyagokat és baktérium-flórát tartalmaz, ami egyszerre fertőtleníti, táplálja, nyugtatja és védi a fejbőrt, meg a hajkoronát. A hajpakolás másik lényeges összetevője a tojás. Lehet, hogy elsőre érdekesnek hatnak, ahogyan ezt az ember a hajára keni, de amint megismeri, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik a szuperélelmiszer, egyből elfelejti ezt. Minden olyan tápanyagot tartalmaz a tojás, ami az élethez elengedhetetlen lehet.

Tojással akár hajat is moshat mindenki, hiszen feloldja a fejbőrön és hajon levő zsiradékot és a végén a kettő együtt lemosható. Ezért is sok hajpakolás egyik fő alkotóeleme. Amikor készül a hajpakolás, akkor érdemes a kiválasztott alapanyagok mellé, tehát a méz és tojás mellé valamilyen olajat is tenni. Ha túl sűrű, tehet hozzá néhány csepp citromlevet, ha pedig túl híg, akkor zabpehelyliszttel sűríthető az egész.

Felfrissülést hoz a narancsolaj

A levegőt egyből fel lehet egy kicsit dobni a megfelelő illóolajjal. Sokak nagy kedvence a citrusosságával hódító narancsolaj, ami egyszerre árasztja a frissességet, derűt, melegségét és azt a komfortot, amiben mindenki otthonosan érezheti magát. Ha valaki jobb kedvre vágyik, fáradtnak érzi magát, szeretne egy kicsit feltöltődni, akkor jöhet a narancsolaj, ami a gyümölcsös, citrusos illatával igazán ellenállhatatlan.

A házi és a natúrkozmetika is előszeretettel használja arcápolók, a krémek hatóanyagaként frissítő, összehúzó, bőrregeneráló, ránctalanító és tonizáló hatása miatt. Kevesen tudják, de a narancsolaj megfelelő használatával az álmatlanság ellen is tenni lehet. Megéri pár cseppet a párologtatóba helyezni és egyből érezheti az ember, ahogy szép lassan egyre álmosabbá válik.