Elektromos melegítő
Elektromos melegítő

A lakás téli felfűtése különböző módokon történhet. Néhányan inkább a gázzal való melegítés mellett döntenek, mások elektromos melegítő vagy egyéb alternatív fűtőberendezések használatát választják.

Ez a választás elsősorban az energiahatékonyságra vonatkozik. Amint azt a felhasználói vélemények mutatják, a konvektorok nem a leggazdaságosabb otthoni elektromos melegítők. Az energiafogyasztásuk viszont az analóg vagy mechanikus termosztátok segítségével könnyen csökkenthető. A konvektorok fűtőelemből, fémházból és vezérlőmodulból állnak. A készülék szíve maga a bordázott fűtőelem, ami felmelegíti a légtömeget, aminek következtében a meleg levegő felfelé emelkedve szétterjed a helyiségben, a hideg levegő tömegét pedig lefelé tolja.

Az eredmény egy folyamatos ciklus, amit a termosztát követ nyomon. Amint az elektromos melegítő hőszabályzója érzékeli, hogy a szoba levegője hidegebb lett, parancsot továbbít a fűtőelem bekapcsolására. Ezzel szemben, ha a helyiség felmelegszik, a fűtés azonnal kikapcsol.