Garam masala

Szereti az indiai ételkülönlegességeket? Akkor szerezzen be néhány olyan fűszert, amelyeknek a használata elengedhetetlen a főzéskor! A garam masala neve egy keveréket takar, ami többféle fűszer felhasználásával készül. Azt mondják, hogy Indiában mindegyik család egy kicsit másféle változatban fogyasztja.

A legtöbbször gyömbért, koriandert, szegfűszeget, fahéjat, chilit és szerecsendiót tesznek bele. A felsoroltakon kívül, szóba jöhet még a feketebors, a köménymag, az édeskömény, a babérlevél és a csillagánizs felhasználása is. Ezeknek a fűszereknek a segítségével finom mix alkotható. Önnek persze nem muszáj otthon fáradoznia, ha a garam masala kipróbálására vágyik, mert kész formában is megvásárolhatja a Bulkshop oldalán.

Azt tanácsoljuk, hogy vegyen belőle nagyobb adagot, mert hamar el fog fogyni, a finom ízének köszönhetően! A 100 grammos változata most kb. 550 forintos áron kapható. Ez az ár nem mondható magasnak egy ilyen kitűnő fűszerkeverékért. Bátran felhasználható a mártások, a szószok és a saláták elkészítésénél. Amennyiben szívesen kísérletezik az ízekkel, akkor az édességeket is beszórhatja garam masalával.

A világosbarna színe miatt, biztosan megváltozik majd a készétel árnyalata is. A jellegzetes illata messzire száll, ezért érdemes csínján bánni vele. Gyermekeknek nem érdemes adni belőle, mert egy kissé csípős az íze, a benne lévő chili miatt. A garam masala fogyasztása után, minél hamarabb el kell mosni a tányérokat, mert a barna szín egy idő után befogja és csak igen erőteljes dörzsölés hatására jön le.