Központi fűtés alkalmazása esetén, gyakran előfordulnak olyan hibák, mint amilyen az, hogy nem mindegyik radiátor melegszik át vagy csak foltokban meleg, a padlófűtés gyengén, néha sehogy nem teljesít, esetleg gyakran kell levegőtleníteni a rendszert. Ezekben a helyzetekben aktuális a fűtési rendszer karbantartás, ami magától értetődően a vezetékek és a fűtőtestek belsejére vonatkozik. Házilag elvégezhető a külső portalanítás, de ehhez a folyamathoz ajánlott szakértőt hívni.

A futesrevital.hu weboldalt működtető cég közvetít szakképzett munkavégzőket, akik el tudják végezni a fűtési rendszer karbantartás teljes műveletét, mivel birtokában vannak nemcsak a tudásnak, hanem a szükséges berendezéseknek is. Első lépésként hőkamerával átvizsgálják a hálózatot és amennyiben dugulást és hőfoltokat találnak, bevetik a gépi vegyszeres átmosást, ami a szennyeződés mértékétől függően, visszaállítja az eredeti teljesítménynek akár a 60 százalékát is. A fűtési rendszer karbantartás elvégzését követően, lézeres eszközökkel ellenőrzik az eredményt.

A kazáncsere folyamatának elvégzéséhez mindenképp szakértő segítségre van szükség

A megváltozott körülmények vagy a meglévő fűtési rendszer elavultságának következtében sort kell keríteni az újításra. Aligha lebonyolítható a kazáncsere szakértelem nélkül, mivel a folyamat komplex és lehet tervköteles vagy pedig egyszerűsített. A közös bennük az, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően kell őket elvégezni. A futesrevital.hu weboldalt működtető cég munkatársai ezekkel tisztában vannak és várják az érdeklődők jelentkezését. Az igénybejelentést követően, rövid határidőn belül elvégzik a szükséges munkálatokat.

A kazáncsere előtt szükséges a kéményre vonatkozó áramlástechnikai számítások elvégzése, az egyeztetés a kéményseprői és EPH szakvélemény kapcsán. Ezt követően kerül sor a régi berendezés leválasztására és az új rendszerbe iktatására, az új kazán bekötése az áram-, a víz- és az elektromos hálózatba, majd a vezérlők és a termosztátok beállítására. A kazáncsere műszaki átadását követően a próbaüzem és a garanciális beüzemeltetés is bele van foglalva a munkafolyamatba.