fotovoltaikus
Fotovoltaikus rendszerek

A napelem az egyik legnépszerűbb eszköz az alternatív energia felhasználására. A fotovoltaikus kifejezésből származó fotovillamos elem valójában közvetlenül alakítja át a napenergiát villamos energiává, így ez kiváltja a korábban használ fosszilis energiahordozókat.

Mivel a szén, kőolaj és földgáz tartalékok végesek, régóta folynak kutatások arra, hogy a megújuló forrásokat használják fel inkább. Az 1800-as évek óta zajló kutatások végre révbe értek, hiszen ma már napelemmel fedezhető sok háztartás vagy ipari létesítmény áramellátása. A fotovoltaikus hatásnak köszönhetően, napelemekkel annyi áram termelhető, ami hónapokra, évekre is elegendő lehet.

Cégünk minőségi napelem rendszerek kiépítésével foglalkozik, így Önnek is minőségi panelek felszelésével tudjuk biztosítani az elektromos energiát. A fotovoltaikus elemmel, vagyis a napelemmel szerzett energia egy átalakító segítségével válik villamos árammá, amivel főzni, melegíteni, világítani lehet, valamint működtetni vele az elektromos berendezéseket.