A kézműves tevékenységek, mint a kötés és a horgolás, még napjainkban is igencsak népszerű elfoglaltságnak számítanak. Ha szeretnél valami szépet alkotni, akkor a fonal megválasztásakor légy körültekintő!

Tartsd szem előtt, hogy milyen ruhaneműt akarsz készíteni, majd ez alapján határozd meg az alapanyag típusát! A színekre is nagy hangsúlyt kell fektetned, hogy a különböző árnyalatok összhangban legyenek egymással. Ami a kiszerelést illeti, gombolyagban vagy motringban van jelen az üzletek polcain.

Minden fonal címkéjén fel van tüntetve a méret mellett, az összetétel is. Lehetőséged van arra, hogy összehasonlítsd a termékeket, majd ennek függvényében hozz döntést. Mindig légy következetes, vagyis előre számold ki mennyi anyagra lesz szükséged, hogy munka közben ne érjen kellemetlen meglepetés!

Nyilvánvaló dolog, hogy egy sapkához, esetleg sálhoz 2-3 gombolyag elegendő, viszont egy pulóverhez már nem biztos. A fonal felhozatal évről-évre egyre nagyobb. Az új alapanyag kombinációk biztosan elnyerik majd a tetszésedet.