Manapság az építkezések hatalmas összegeket vonnak maguk után, így érthető módon mindenki ott szeretne spórolni, ahol csak tud. A beltéri ajtó árak is viszonylag magasnak mondhatóak a korábbi évekhez képest. Természetesen nem mindegy, hogy melyik példány mellett tesszük le a voksunkat.

Alapvetően több, nagyjából 10 fajtát tudunk elkülöníteni egymástól. Amennyiben az árakra vagyunk kíváncsiak, mindenképpen fel kell állítanunk egy csoportosítást a különböző fajtákból.

Alapvetően az alacsony, a közép és a felső kategóriát tudjuk megkülönböztetni, amiből a beltéri ajtó árak is felépülnek. Lényegében az olcsónak számító első osztályba a dekor és a CPL példányokat sorolhatjuk. Utána következik a középkategória, aminek oszlopos tagja a prémium CPL, a fehér festett, sőt, még a tolóajtók néhány példánya is.

A legmagasabb szinten pedig a furnérozott, az üveg és a prémium példányok állnak. Visszatérő kérdés, hogy melyik csoportból érdemes választani? Ez szubjektív, azonban a középút mindig jó döntésnek bizonyul.